درمان کمردرد
کمر درد , علت کمردرد در مردان , علائم کمر درد , علت کمر درد ناگهانی در زنان : امروزه شایع ترین بیماری که در همه افراد وجود دارد و به این علت به پزشک مراجعه می کنند داشتن کمر درد است که تقریبا می توان گفت همه افراد در طول زندگی یکبار کمر درد را تجربه کرده اند . کمر درد حالت های بسیار زیادی دارد که به طور معمولی می توان گفت که کمر در ممکن است دارای دردی دراز مدت ، ثابت و یا یکباره و حاد صورت گیرد . کمر درد شدی به صورت یکباره اتفاق می افتد و طول مدت این درد از چند روز تا چند هفت طول می کشد ، در صورتی که این درد بیش از سه ماه طول بکشد به آن کمر درد مزمن می گویند. دارو های مسکن و ضد درد می تواند کمکی برای کمر درد باشد ، گفتنی است که استفاده و خوابیدن در رختخواب بیش از یک یا دور متوالی وضعیت را بدتر خواهد کرد .
فهرست مطالب
علائم و نشانه های کمر درد
در اینجا به واضح دیده می شود که علائم کمر درد وجود درد در ناحیه کمر می باشد و تا حد بسیاری حرکت های کمر را محدود خواهد کرد ولی در این عارضه نوع درد ها عبارتند از :
- درد عضلانی
- دردی که تیر می کشد و یا دارای ضربان است
- در شرایطی نیز درد به پا سرایط می کند .
علل ایجاد کمر درد چیست ؟
علت های بسیار زیادی وجود دارد که درد در ناحیه کمر احساس می شود که همانطور که می دانید مهمترین علت کمر درد در بسیاری از افراد دیسک می باشد که در اثر کار ها و اتفاق های بسیاری زیادی رخ می دهد . کمر درد گونه های مختلفی دارد که در یکی از نوع های آن ممکن است کمر درد یکباره اتفاق بیافتد و درد آن در کمتر از شش هفته به پایان می رسد که به دلایل سقوط و یا بلند کردن اجسام سنگین به وجود می آید . اکثر کمر درد ها بدون علت پیش می آید که دکتر و متخصص با آزمایش و عکس گرفتن دلیل آن را مشخص می کنند و در صورت نیاز برای درمان آن اقدام خواهند کرد .
کمر درد از چه روش هایی تشخیص داده می شود ؟
طبیعی می باشد که فرد در صورت احساس کمر درد به متخصص ارتوپد مراجعه خواهد کرد و پزشک با انجام دادن معاینات و آزمایش های متفاوت علت آن را مشخص می کند ، متخصص ارتوپد در اولین قدم حرکات بیمار را بررسی خواهد کرد مانند : نشستن ، ایستادن ، قدم زدن ، بلند کردن پاها و غیره را مورد معاینه قرار می دهد تا مشخص شود کمر درد از چه زمانی شروع شده است و یا کمر درد چه اندازه از فعالیت های قبلی فرد را محدود کرده است و پس از آن به آزمایش های مختلف و عکس گرفتن اقدام می کند و به صورت دقیق علت درد کمر را مشخص کند و برای درمان آن اقدام کند .
درمان کمر درد
درمان کردن کمر درد بستگی به نوع بیماری دارد و به نوعی علت درد و درمان با هم رابطه مستقیم دارند ، این درمان امکان دارد شامل کمپرس سرد ، ورزش ، دارو ، مکمل های درمانی و در بعضی از مواقع نیز جراحی انجام می شود . اکثر کمر درد های حاد در استراحت خانگی همراه با درمان هایی که در خانه می توان انجام داد بهبودی می یابند . استفاده از دارو های ضد درد ، کمپرس های سرد و گرم می تواند برای درمان بسیار مفید ظاهر بشوند . در این گونه درمان استراحت در تخت خواب توصیه نمی شود و برای مدتی از تخت خواب استفاده نشود .
بسیاری از افرادی که به بیماری کمر درد دار هستند بخاطر ترس از درد کشیدن هیچ فعالیتی را انجام نمی دهند ولی تا جایی که می توانید تحمل کنید به فعالیت های روزانه خود ادامه دهید مانند پیاده روی و دیگر کارهای روزمره زندگی ولی فعالیت های سنگینی که باعث افزایش در می شود را قطع کنید. در صورتی که با انجام فعالیت های خانگی و درمان های ساده کمر درد بهبودی نیافت پزشک ارتوپد به درمان های قوی روی می آورد و دارو های دیگری را تجویز می کند .
درمان کمر درد به روش های دیگر
برای درمان کمر درد راه های بسیار زیادی وجود دارد که البته باید با هماهنگی متخصص ارتوپد صورت گیرد . درمان های دارویی دیسک کمر که شامل دارو هایی هستند که درد را کاهش می دهند مانند : آرامش بخش های عضلانی ، مسکن های موضعی ، دارو های ضد افسردگی و غیره . از دیگر روش های درمان کمر درد می توان به موارد زیر اشاره نمود :
- تزریقات
- فیزیوتراپی و ورزش
- عمل جراحی ( این مورد در آخرین گزینه های درمان وجود دارد و در صورتی که به هیچ نوعی کمر درد بهبودی پیدا نکرد از روش جراحی استفاده می شود )
- طب سوزنی
- ماساژ
- یوگا
همه این درمان ها را باید زیر نظر متخصص ارتوپد انجام دهید شما عزیزانی که درد کمر دارید می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به متخصص ارتوپد خوب مراجعه کنید و راهنمایی های لازم را دریافت کنید .